بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

  • خانه
  • |
  • اخبار معاونت
  • |
  • کتابخانه‌ها اسلام را زنده نگه داشته اند و سبب زنده ماندن شعائر الهی شده اند

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار با معاون پژوهش حوزه‌های علمیه و برخی از کتابداران و مسئولان امور کتابخانه‌ای حوزه‌های علمیه، ضمن بیان خرسندی از فعالیت‌های کتابخانه‌ای حوزه ابراز داشتند: دوران زندگی بشر به دو بخش ماقبل تاریخ و مابعد تاریخ تقسیم می‌شود.

ایشان تصریح کردند: پیدایش خط و ثبت وقایع سبب شد تا زندگی بشر متکامل شود و تمدن بشری بدین گونه که وجود دارد تشکیل شود.

معظم له گفتند: پیشینیان ما نیز در مسائل اسلامی وقایع و آموزه‌های فراوانی را برای ما به ثبت رسانده‌اند و اگر امروز ما نسبت به همه امور اطلاعات کافی داریم، دست رنج فعالیت پیشینیان است.

ایشان عنوان کردند: آیندگان نیز نیاز به انتقال مسائل و علوم دارند و پیشرفت کتاب و کتاب‌خوانی سبب می‌شود تا علوم بیشتری به دست نسل‌های بعدی انتقال پیدا کند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: درزمینهٔ کتاب و کتاب‌خوانی باید بیشتر کار شود، شنیده‌ام در کشورهای خارجی اهمیت زیادی به این مسئله می‌دهند و در شهرها مکان‌هایی دارند برای فهرست و راهنمایی محققان برای دست‌یابی به کتاب‌ها و کتابخانه‌ها، آمار خوبی بیان شد؛ اما نباید به این آمار قانع شویم.

ایشان تأکید کردند: در روایتی آمده است که انسان وقتی از دنیا می‌رود؛ امیدش از همه‌چیز قطع می‌شود مگر سه چیز، علم نافع یکی از مسائلی است که در آخرت کنار آدمی است.

معظم له تأکید کردند: ما نباید درزمینهٔ کتابخانه و کتاب‌خوانی عقب بمانیم، کار در عرصه کتاب و کتابخانه کاری جهادی محسوب می‌شود که دارای آثار و برکات فراوانی است و ما باید در این عرصه بیشتر فعالیت داشته باشیم.

ایشان ابراز داشتند: متأسفانه در خیلی از جاها نیاز به کتاب و کتابخانه است، ولی کتابخانه‌ای موجود نیست، کتابخانه به‌تنهایی نیاز جامعه را برطرف نمی‌کند، روح کتاب و کتاب‌خوانی باید در جامعه امروز زنده شود.

معظم له در پایان بیان کردند: متأسفانه هنوز عده‌ای بر این باور هستند که وقف حسینیه دارای اجر بالاتری از وقف کتابخانه است؛ اما این کتابخانه‌ها هستند که اسلام را زنده نگه داشته اند و سبب زنده ماندن شعائر الهی شده اند.

همچنین در این دیدار، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر معزی از وجود 550 کتابخانه با 5 میلیون کتاب در حوزه های علمیه سراسر کشور به غیر از خراسان و اصفهان خبر داد.

وی با اشاره به دو کتابخانه نمونه قم بیان داشت: به‌جز کتابخانه آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی که زیر نظر حوزه اداره نمی‌شود دو کتابخانه نمونه با شاخص بالا یعنی کتابخانه آیت‌الله حائری (ره) و کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) زیر نظر مدیریت حوزه اداره می‌شود.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه بیان داشت: مرکز جمع‌آوری اسناد حوزه تاکنون فعالیت‌های خوب و ارزنده‌ای را ثبت کرده که از این اسناد بخشی به آیت الله العظمی مکارم شیرازی مربوط می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت مسئله کتاب و کتاب‌خوانی قطعا حوزه علمیه نیاز به فرمان‌ها و رهنمون‌های مراجع عظام تقلید همچون حضرت‌عالی را دارد و این جلسه بدین علت تشکیل‌شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرمعزی گفت: در حال حاضر در کتابخانه‌های حوزوی کمبودهای فراوانی مشهود است ازاین‌رو درخواست داریم تا مراجع عظام تقلید نسبت به مسئله وقف در راستای کتاب و کتاب‌خوانی مسائلی را مطرح کنند.

گفتنی است: در پایان دیدار لوحی از اسناد تهذیبی و فعالیت‌های حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی که از سال 1326 هجری شمسی به بعد بود به این مرجع تقلید به نشانه ادب ارائه شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *