بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

حجت الاسلام محمد رضا فلاح شیروانی، صبح شنبه (19 اسفند 1396) در جمع مدیران و معاونین مدارس علمیه قزوین گفت: رخوت و رکود علمی، رهبری را از مرحلۀ تکرار و اصرار بر مطالبۀ آزاداندیشی و نقد و نوآوری به مرحلۀ گلایه و ابراز رنجش از کم‌تحرکی نخبگان حوزه و دانشگاه کشاند و مشخصاً روی برگزاری کرسی های آزاداندیشی انگشت اصرار گذاشته بودند و گاهی تعجب خود را از این رکود ابراز می‌نمودند.

دبیر کمیته مرکزی کرسی‏ های آزاداندیشی حوزه‏ های علمیه افزود: گذشته از تاریخچه طرح و پیگیری این مهم یکی از بحث های مهم جایگاه مقولۀ «آزاداندیشی» در اندیشۀ اسلامی و اندیشۀ انقلاب اسلامی است.

وی اظهار کرد: حضرت امام(ره) بر اساس تعلیمات قرآنی معتقد بودند اگر مردم چیزی را اراده کنند بی‌تردید هیچ قدرتی در جهان بشری نیست که بتواند جلوی تحقق و پیشبرد خواست و ارادۀ آنها را بگیرد.

حجت الاسلام  فلاح شیروانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری  از سال های 77، 79 جامعۀ علمی را به جنبش نرم افزاری و جنبش تولید علم دعوت می‌کردند و در 8 بهمن سال 1381 انجمن اهل قلم خدمت ایشان می‌رسند و معظم له نکات قابل توجهی در خصوص آزاداندیشی می‌فرمایند.

دبیر کمیته مرکزی کرسی‌های آزاداندیشی حوزه ‏های علمیه  کشور خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه نامه‌ای را در 13 بهمن همان سال خدمت ایشان ارسال می‌کنند و رهبر معظم انقلاب ضمن استقبال از این نامه بلافاصله پس از چند روز، پیامی مملو از نکاتی ژرف پیرامون نهضت تولید علم، آزاداندیشی و کرسی‌های نظریه‌پردازی خطاب به ایشان صادر می‌کنند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان دیده بان حیات معاصر شیعه و سکاندار نظام اسلامی بارها رضایت خود را نسبت به پیشرفت‏ های چند حوزۀ علمی و همچنین برخی صنایع نظامی ابراز فرموده اند، ولی در زمینۀ برگزاری کرسی های آزاد اندیشی اظهار رضایت ندارند.

وی اظهار کرد: مراجع معظم تقلید و برخی بزرگان حوزه در دیدارهایی که کمیته مرکزی کرسی های آزاداندیشی با ایشان داشتند، ضمن استقبال از رونق کرسی های آزاداندیشی و مطابق دانستن آن با فرهنگ دیرپای حوزوی مطالبۀ جدی داشتند که حتماً این کرسی ها از تراز مناسبی برخوردار باشند و این فرصت ارزشمند ما را به سمت سست‌اندیشی سوق ندهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *