بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛ دومین جلسه مشترک مسئولان انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و مسئولان مؤسسه امام صادق علیه السلام اول بهمن ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در سالن جلسات انجمن های علمی حوزه برگزار گردید.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار، رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه در ابتدای این جلسه ضمن خیر مقدم به میهمانان، گزارشی از فعالیت های صورت گرفته و سفر اخیر اعضای هیأت مدیره انجمن به استان خوزستان و نیز برنامه های انجام شده در این سفر ارائه دادند.

ایشان در ادامه، بر ضرورت برگزاری چنین نشست های مشترک انجمن با مراکز کلامی حوزوی در راستای استفاده از ظرفیت های متقابل و ارائه راهکارها مختلف در جهت تقویت دانش کلام در حوزه و نیز تقویت بنیه علمی و اعتقادی طلاب تأکید کرد.

 برنامه ریزی و پیگیری برگزاری دوره های مختلف آموزش دانش کلام در حوزه و نیز ساماندهی اساتید، دروس و مباحث کلامی در حوزه و توجه به استان ها و مشکلات و شبهات موجود در هر استان، از جمله مطالبی بود که حجت الاسلام دکتر برنجکار به آن اشاره کرد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین جبرئلی از اساتید و مسئولان مؤسسه امام صادق علیه السلام ضمن قدردانی از برگزاری جلسات مشترک، بر تداوم این گونه جلسات و استفاده از ظرفیت های متقابل تأکید کرد.

ایشان با اشاره به آسیب شناسی های انجام شده در سطوح مختلف جامعه، خواستار تلاش بیشتر اساتید و محققان کلامی در پاسخگویی به شبهات و مسائل اعتقادی در جامعه شد و پیشنهاد کرد تا انجمن کلام اسلامی حوزه جلسات فصلی میان همه مراکز کلامی حوزوی برگزار نماید.

حجت الاسلام و المسلمین ترکاشوند، مسئول آموزش مؤسسه امام صادق علیه السلام نیز ضمن ارئه گزارشی از فعالیت های موسسه امام صادق علیه السلام و انجمن فارغ التحصیلان این مرکز، پیشنهاد کرد تا روز بزرگداشت شیخ مفید به عنوان روز علم کلام و عقاید در تقویم ثبت شود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سبحانی، نایب رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه و رئیس قطب تعمیق باورهای دینی و مبارزه با فرق انحرافی گفت: یکی از اهداف و وظایف انجمن کلام اسلامی حوزه، زمینه سازی برای تربیت نیروی کلامی و تدوین متون کلامی در حوزه با همکاری مراکز کلامی است.

ایشان عدم شناخت صحیح برخی از اساتید  دانش کلام نسبت به مشکلات و مسائل کلامی روز و نیز عدم توانایی در پاسخ گویی به شبهات  را مهمترین آسیب در این میان برشمردند.

وی فرهنگ سازی برای بازگرداندن جایگاه علم کلام به حوزه را یکی از اولویت های انجمن کلام و مراکز کلامی دانست.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضانژاد از اساتید مؤسسه امام صادق علیه السلام بر ضرورت برگزاری دوره های آموزشی در مورد فرقه های انحرافی برای آگاه سازی طلاب نسبت به شرایط فکری روز تاکید کرد.

وی در ادامه، توجه بیشتر به نقش آموزش و پرورش، معلمان دینی و نیز طلاب شهرستان ها در تقویت باورهای دینی و نیز اهمیت فرهنگ سازی در سنین پایینتر جامعه را یادآور شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر قیومی از اعضای هیأت مدیره انجمن کلام اسلامی حوزه توجه بیشتر به معارف اهل بیت علیهم السلام را در همه کارهای کلامی، محور و اساس دانستند و خاطرنشان ساخت که پرداختن به مباحث نظری نباید ما را از شناخت حقایق ارزشمند قرآن و روایات غافل سازد.

حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی بهبهانی، مدیر مرکز تخصصی کلام موسسه امام صادق علیه السلام نیز ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه انجمن کلام، ضرورت تقویت این انجمن را برای انجام رسالت های محوله خواستار شد. ایشان اضافه کرد البته در این راستا باید اولویت بندی و نیز آسیب شناسی کارها صورت پذیرد.

حجت الاسلام و المسلمین قراملکی از دیگر میهمانان در این جلسه نیز ضمن تأکید بر پیشنهادات ارائه شده، خواستار بازگشت جایگاه علم کلام در حوزه شد.

حجت الاسلام و المسلمین اسکندری از اساتید مؤسسه امام صادق علیه السلام نیز خواستار توجه بیشتر مسئولان و اساتید به استان ها و نیز تقویت محتوایی مجله مبلغان در جهت فرهنگ سازی دینی شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی ایلامی از اساتید مؤسسه امام صادق علیه السلام، برگزاری دوره های مختلف کارگاهی با رویکرد تبیین عقاید و پاسخ گویی به شبهات برای اهل خطابه در استان ها و نیز مسولان عقیدتی نیروهای مسلح را مطرح کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جعفری، عضو هیأت مدیره انجمن بر حضور مسئولان مراکز مختلف کلامی در مجامع عمومی انجمن کلام اسلامی حوره تأکید کرد.

در پایان این جلسه موضوعات ذیل جهت اقدام مشترک به تصویب رسید.

  1. همکاری و تلاش مشترک جهت بازگرداندن جایگاه کلام اسلامی به حوزه های علمیه؛
  2. حضور بیشتر مراکز کلامی و اساتید کلام در انجمن کلام اسلامی حوزه جهت تقویت ستاد برنامه ریزی برای علم کلام.
  3. برگزاری درس نقد جریان های مدعی مهدویت؛
  4. برگزاری درس نقد وهابیت در فیضیه و دارالشفاء با همکاری قطب تعمیق باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی؛
  5. برگزاری هم اندیشی یک روزه نقد وهابیت و نقد مدعیان دروغین مهدویت با همکاری بنیاد امامت و دفتر تبلیغات اسلامی؛
  6. پی گیری ثبت روز علم کلام در تقویم شمسی (سالروز تولد شیخ مفید)؛
  7. پی گیری اجرایی شدن مصوبه شورای عالی حوزه مبنی بر انجام تدریس دانش کلام توسط اساتید معرفی شده از سوی انجمن کلام اسلامی حوزه و موسسه امام صادق علیه السلام  و دیگر مراکز کلامی حوزه در تمامی مدارس علمیه کشور؛

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *