«قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَایَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ»
رهبرمعظم انقلاب : امروز كتابخوانى و علم آموزى، نه تنها يك وظيفهى ملى، كه يك واجب دينى است.
هدف از هفته کتاب؛ ارتقاء دانش، افزایش آگاهی، تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مطالعه و کتابخوانی است.
در این میان 24 آبان؛ روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده تا بهانهای باشد برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سطح سواد عمومی و قدرشناسی از فعالان در این عرصه گرانسنگ فرهنگی؛ اینک هفته کتاب، مثل هرسال با گردش چرخ زمان از راه رسید و دریچههائی ازمهر و دانایی به سوی همگان گشود.
کتاب از برترین نعمتهای الهی است که در پناهش بشر از حضیض و گرداب جهل به بلندای دانش میرسد و از تاریکی غفلت به روشنی دانایی پا مینهد.
کتاب نعمت و بخشش بزرگ الهی، چراغ هدایت انسان و لطف بی پایان حضرت حق بر انسان است. کتاب آینهای است که حوادث غایب از نظر و معانی نهفته در درون آفریدهها را روشن میکند و آنها را از پسِ پرده مرور زمان و بُعدِ مکان حاضر میسازد، گویی حوادث قرنها قبل و هزاران فرسنگ دور، در این لحظه اتفاق میافتد؛ و این نشان عظمتِ نعمت الهی است که بر بشر ارزانی شده است. آنگاه باید که متواضعانه قامتِ بلند ذهن را در برابرش خم کنیم و گرامیش بداریم.
مباد که کتابخانه آراسته، کتابها همه زرکوب و زرنگار، قفسههای کتاب مرتب و مملو از کتابهای رنگی چشمنواز باشند اما مهمان قدوم دانشپژوهان نباشند. هفته کتاب و کتابخوانی را با رونق بخشی و تردد عالمانه به بوستانهای دانش در رواق مدارس و مراکز علمی گرامی بداریم و آذین ببندیم، و بدانیم که کتابهای سودمندِ علمی در حقیقت پل ارتباط فکری بین ما و پیشینیان و اندیشمندان معاصرند.
امید داریم روزهای هفته کتاب و دانشورزی را در مسیر احیای نامها وآرمانها قرار گیرد.
هفته کتاب و کتابخوانی بر باغبانان بوستان معرفت و ادب، نویسندگان و اندیشورانی که دانستهها و تجارب خود را در سفره اخلاص بر صفحههای سفید کاغذ مینهند و برکتابخوانان به ویژه متصدیانِ کتابخانهها، افراد و مراکزی که در عرصه پر زحمت چاپ و انتشار کتاب فعالیت دارند، مبارک و خجسته باد.