کميسيون نشريات علمی حوزوی به استناد آیین نامه تأسیس «شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی» و به منظور کارشناسی و اظهارنظر در موضوعات مورد نیاز شورا در خصوص نشریات، «کميسيون نشريات علمی ـ حوزوی» در دبیرخانه شورا تشکیل میشود. وظایف کمیسیون نشریات به شرح ذيل است:
اعضای کمیسیون نشریات:
نشریه علمی: نشریهای است که به ارائه مباحث علمی میپردازد و دارای ویژگیهای ذیل است:
نشریه علمی – پژوهشی (رتبه الف و ب) نشریهای است که حداقل 80 درصد مقالات آن علمی- پژوهشی (اعم از بنیادی، کاربردی و توسعهای) و مقالات آن (مقاله علمی – پژوهشی) دارای یکی از ویژگیهای ذیل است: الف: ارائهکننده نظریه و یا یافته جدید علمی؛ ب: ارائه کننده تقریر و تبیین جدید از یک نظریه؛ ج: ارائه کننده استدلال جدید برای یک نظریه؛ د: ارائه نقد جامع علمی یک نظریه. نشریه علمی ترویجی (رتبه ج) نشریه علمی- ترویجی نشریهای است تخصصی که حداقل 70 درصد مقالات ارائه شده در آن به تبیین و بسط علم بپردازد و سطح آگاهی ها و دانش را ارتقاء بخشد و مخاطبان را با مفاهیم جدید علم آشنا سازد. نشریه علمی حوزوی نشریهای است که با شرایط ذیل انتشار مییابد:
فاضل حوزوی فاضل حوزوی به کسانی اطلاق میشود که یکی از شرایط ذیل را دارا باشند: الف: حوزویان دارنده مدرک علمی سطح 4 حوزه؛ ب: اساتید و پژوهشگران حوزوی که صلاحیت علمی آنان مورد تایید شورا قرار می گیرد. مرکز حوزوی مراکز حوزوی متقاضی دریافت رتبه در این آئیننامه عبارتند از: الف: شورای عالی حوزههای علمیه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران؛ ب: مراکز حوزوی که مجوز تأسیس و فعالیت خود را از شورای عالی حوزه دریافت کرده باشند؛ ج: سایر مراکزی که به فعالیتهای حوزوی اشتغال داشته و به تشخیص شورا، مرکز حوزوی شمرده شوند. فرم ها و مدارک مورد نیاز برای تمدید رتبه |