حجت الاسلام جلائيان اكبرنيا با بیان اینکه یکی از نمودهای کارهای پژوهشی، در نوشتن پدید می آید و بسیاری از پژوهشگران حاصل پژوهش خود را به صورت مکتوب ارائه می کنند، درباره وام حمایتی نشر کتب حوزوی، خاطر نشان کرد: حوزه علمیه خراسان نسبت به چاپ آثار برتر پژوهشی به طلاب وام حمایتی می دهد که با توجه به رشد پژوهش در ماه های اخیر، 26 مورد کتاب در مسیر ارزیابی و بررسی اعطا وام حمایتی از سوي این معاونت قرار گرفته است.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان به فعالیت های پژوهشی پیش از نشر نیز اشاره کرد و گفت: یکی از کارهایی که به حوزه نشر کتاب کمک می کند برگزاری کلاس ها و کارگاه های مهارتی قبل از نگارش از قبیل نحوه مطالعه و فیش برداری و بیش از 18 مهارت لازمه پژوهش و همچنین کلاس های ویراستاری و نگارش است که در برنامه های معاونت پژوهش اين حوزه برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به ساماندهی آثار پژوهشی، هر ساله فراخوان آثار در حوزه علمیه خراسان برگزار و به شرکت کنندگان در این فراخوان براي ارتقا آثار پژوهشی، کارنامه ارزیابی پژوهشی داده می شود.
حجت الاسلام جلائیان اكبرنيا با اشاره به حضور انتشارات مطرح کشور در دومين نمایشگاه كتب حوزوي كه از جمله فعاليت هاي اين معاونت در آستانه سال تحصيلي است، بیان کرد: در راستای تهیه منابع آموزشی و پژوهشی و در دسترس قرار گرفتن منابع چاپی و نرم افزاری، به ناشران مختلف کشور برای شرکت در دومین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی اطلاع رسانی شد و 45 انتشارات با احراز شرایط، چاپ کتاب های متعدد در سال با رویکرد اهداف حوزه، اعلام حضور کردند.
وی با بیان اینکه در این نمایشگاه بيشتر کتاب های مورد نیاز درسی و کمک درسی، مطالعاتی و پژوهشی برای سطوح مختلف حوزه، اساتید و پژوهشگران از جنبه درسی، تبلیغی و پژوهشی قابل عرضه است افزود: مدارس علمیه بر اساس نیازمندی های عنوان شده نسبت به خرید کتاب در جهت تجهیز کتابخانه های خود در این نمایشگاه اقدام كردند و از شرایط ویژه تخفیف بهره مند شدند.
حجت الاسلام جلائيان با اشاره به اینکه علاوه بر آموزش های مهارتی، کتابخانه های غنی مشهد برای پژوهش در اختیار طلاب قرار دارد، اظهار کرد: ارتقا سطح دانشی حوزه، نظم به سیر مطالعاتی، دسترسی آسان طلاب، اساتید و مدارس علمیه به متون مختلف درسی و پژوهشی از اهداف برگزاری نمایشگاه كتب حوزوي بود.