به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛ حجتالاسلام والمسلمين حسين حائری، رييس مركز خدمات حوزه علميه خراسان در حاشيه بازديد از نمايشگاه دستآوردهاي علمي و پژوهشي حوزه علميه خراسان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه در مشهد، با بيان اين كه برگزاري اين نمايشگاه كار فوق العاده ارزشمندي است، ابرازداشت: تنوع خوب آثار، به روز بودن موضوعات، ارائه و استفاده از نرم افزار هاي جديد و … از ويژگيهاي اين نمايشگاه بود.
وي با تاكيد بر اين كه حوزه علميه بايد در تمام قسمت ها ورود پيدا كند و از گذشته هم اين گونه و با قدرت در عرصههاي مختلف حاضر بوده، اظهارداشت: در حال حاضر نيز پژوهش ها بايد در جامعه تاثير كاربردي داشته باشند.
رئيس مركز رسيدگی به امور مساجد خراسان رضوی يكي از مهمترين عوامل رشد را پژوهش عنوان نمود و خاطر نشان كرد: حوزه علميه بايد تحقيق را جزو اهداف خود بداند، زيرا هر مقدار سرمايه گذاري شود، اندوخته و ذخيرهاي براي پيشرفت محسوب مي شود.
وي به اهميت تعامل علمي بين حوزه و دانشگاه و ساير مراكز پژوهشي اشاره كرد و گفت: بايد از نيروهاي جوان محقق بهره برد و نتيجه كارشان را در اختيار ديگران قرار داد.
حجت الاسلام و المسلمين حائري افزود: برنامهريزي ميشود تا پژوهشهاي ائمه جماعات جمع آوري و به صورتي مشخص براي سال آينده در اين نمايشگاه شركت داده شود.
حوزويان محقق معرفي شوند
معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد گفت: شايسته است، پيرامون كارها و تحقيقات حوزه علميه خراسان اطلاع رساني و حوزويان محقق نیز معرفي شوند.
حجت الاسلام محمد فردوسي پور، برپايي اين نمايشگاه را قابل تحسين دانست و ابراز داشت: دانشگاه ميتواند با حضور در اينگونه نمايشگاهها، با فعاليتهاي پژوهشي حوزويان اشنا شود.
وي با پيشنهاد اين مطلب كه شايسته است، پيرامون كارها و تحقيقات حوزه علميه اطلاع رساني و حوزويان محقق معرفي شوند، اظهارداشت: دانشگاه آزاد آماده برگزاري اين نمايشگاه براي تعامل با حوزه علميه خراسان است، تا فعاليت حوزويان در اين عرصه را به دانشجويان بشناساند.
معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد با اشاره به برگزاري برنامههايي مانند «ضيافت انديشه» و ارتباطات حوزه و دانشگاه در زمينه علوم تربيتي و اجتماعي، فقه و اصول، يادآورشد: حضور اساتيد حوزه و دانشگاه در مناظرات و همايشها و همچنین بهره بردن از فعاليتهاي پژوهشي يكديگر يكي از راه هاي مهم وحدت بين اين دو نهاد و مركز علمي است.
حجت الاسلام فردوسي پور، با اشاره به لزوم ارائه امكانات، ترغيب و تشويق طلاب مستعد در زمينه پژوهش، گفت: براي گسترش و توليد علم بايد بستر ورود به عرصههاي مختلف علمي براي طلاب ايجاد شود.
فعاليت چشمگير مركز مشاوره حوزه علميه خراسان
مشاوره هاي مختلف مركز مشاوره حوزه علميه خراسان براي طلاب، خانواده و بستگان درجه اول آنان به صورت رايگان انجام ميشود.
حجتالاسلام يوسف شريف زاده، مسؤول مركز مشاوره حوزه علميه خراسان ، با بيان اين كه اين مركز به منظور پاسخ به نياز حوزويان و مشاوره درباره مسايل گوناگون آنان در سال 1383 راه انداري شد، ابرازداشت: مشاوره هاي مختلف اين مركز براي طلاب، خانواده و بستگان درجه اول آنان به صورت رايگان انجام مي شود.
وي به بخش هاي مشاوره خانواده، حقوقي، روان شناسي، روانپزشكي … اين مركز اشاره و خاطر نشان كرد: حضور پزشك طلبه و مشاوران معمم در كنار پزشك و مشاور غير طلبه، از ويژگي هاي اين مركز به شمار ميرود.
حجت الاسلام شريف زاده، با بيان اين مطلب كه آثار و انتشارات اين مركز بيشتر در زمينه مشاوره خانواده و با همكاري مشاوران خود به چاپ مي رسد، اظهاركرد: يكي از برنامه هاي مهم اين مركز، حضور در مدارس علميه براي مشاوره به طلاب است.
وي بر اطلاع رساني از فعاليت هاي مركز مشاوره و معرفي اهميت آن براي طلاب و خانواده ها تأكيد و خاطر نشان كرد: بايد از ظرفيت تاثيرگذاري اين مركز در روند تحصيلي و رشد زندگي طلاب و خانواده هاي آنان استفاده شود.
مسؤول مركز مشاوره حوزه علميه خراسان افزود: به تصريح و اذعان برخي از مشاوران، چنين مركزي با وجود امكانات مطلوب، منظم و پيشرفته در خراسان كم نظير است.
وي با تاكيد بر اين كه امانتداري مهمترين بحث در مركز مشاوره مي باشد و اسرار طلاب مستور و محفوظ است، يادآور شد: ايجاد سامانه تلفني صداي مشاوره يكي از فعاليتهاي خوبي است كه در زمينه هاي فوق الذكر و كودك و نوجوان به مدت 15 دقيقه مشاوره انجام مي شود.
حجتالاسلام شريفزاده گفت: حضور در اين نمايشگاه برای معرفي بيشتر به طلاب و همچین ارائه خدمات مشاورهاي به پژوهشگران بود.