بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

آیت الله حسینی بوشهری در این پیام که خطاب به مدیران و معاونان ستادی و استانی و همچنین طلاب و پژوهشگران حوزوی صادر شده است، ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش و پژوهشگری، به تبیین راهکارهای گسترش فرهنگ پژوهش در حوزه های علمیه پرداخته است.

آیت الله حسینی بوشهری در بخشی از این پیام با اشاره به اهتمام حوزه های علمیه شیعه در تربیت پژوهشگران و فضلای فراوان، آورده است: پژوهش و پژوهشگری، ستون خیمه دانش و دانش گستری است. اندیشه ای که همه جهان را قلمرو جولان و حضور خود می داند، باید پیوسته بر اندوخته ها و آموخته های خویش بیفزاید و این مهم از رهگذر پژوهش امکان پذیر است، از این رو پژوهش محوری همواره در کانون توجه و اهتمام حوزه های علمیه شیعی بوده است و هزاران اثر تحقیقی و جاودانه بر آن گواهی می دهند.

آنچه بیش از پیش باید بدان توجه کرد، سامان دهی پژوهش های پراکنده و جهت دهی به آنها بر پایه نیازهای روز است. هماهنگی و هم افزایی در این عرصه ضرورتی است که غفلت از آن زیان های مالی و معنوی بسیاری به بار خواهد آورد. هر پژوهشی باید پاسخی به یکی از پرسش های موجود و گامی به پیش باشد. اگر این گام ها شمرده و سنجیده نباشد راه به جایی نمی بریم و در چرخه ای از تکرار گرفتار می آییم.

ایشان در بخش دیگری از این پیام با اشاره به وظایف دستگاه های مسئول حوزه در ارتقاء سواد پژوهشی  طلاب افزوده اند: بر ما است که پژوهش های حوزوی را به راهی هدایت کنیم که پاسخگوی نیازهای نظری و عملی همه مسلمانان جهان اسلام باشد و در این راه از همه سرمایه های بالفعل و بالقوه پژوهشگران سخت کوش و روشن بین سود بریم.

اسلام آیین خردمندی است. اکنون آسیب هایی که از ناحیه اندیشه های سست و مردم فریب بر پیکر جهان اسلام وارد می شود، بیش از آن است که دلسوزان و یاران دین خدا را آسوده بگذارند. پس بر ما است که با سنجیده ترین برنامه های پژوهشی به استقبال آینده ای برویم که پرسش های آن دیگرگون است و پاسخ های دیگرسان می طلبد.

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از این پیام با ابراز امیدواری به گسترش پژوهش در حوزه های علمیه افزوده است: امید است تحقیق و ژرف اندیشی در حوزه های علمیه در مسیری قرار گیرد که جان و دل شیفتگان مکتب اهل بیت(ع) را روشن و آنان را از زلال علم و حکمت سیراب سازد.

از همین فرصت استفاده کرده، سلام و درود می فرستیم بر همه آنان که دانشوری و پژوهشگری را پاس می دارند و در این راه سر از پا نمی شناسند، نیز دست نیاز و استدعا دراز می کنیم به سوی ساحت پاک و راهگشای طلایه داران عرصه علم و دانش «مراجع بزرگ شیعه» و از خدای بزرگ برای ایشان و مقام معظم رهبری (ادام الله ظلهم العالی) سلامت و توفیقات بیشتر آرزو می کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *