به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، پنجمین جشنواره استانی علامه حلی(ره) استان اصفهان روز پنجشنبه 20 فروردینماه با معرفی 15 اثر به عنوان آثار برگزیده و 30 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر به کار خود پایان داد.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور، در سخنانی در این مراسم با اشاره به روایتی از معصوم پیرامون علمآموزی گفت: در روایتی از امام معصوم آمده که علم بیاموزید که یادگیری آن حسنه و بررسی پیرامون آن تسبیح و مباحثه در آن جهاد است.
وی با اعتقاد بر این که جریان علم نیازمند رهبر بوده و اساسا علم، یک جریان راهبردیپذیر است، خاطرنشان کرد: نظام علمی ما دارای اصول و پیمانههای شناخته شده ای است و آنچه به عنوان حسنه از زبان امیرمؤمنان معرفی شده ناظر به اقتضائات و امکانات ترسیم شده است که باید مدیریت دانش در نهادهای علمی در حوزه و سایر نهادها به این سیاستهای کلان اهتمام بورزند.
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر حصاری، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور، در سخنانی با تأکید بر این که امکان اسلامی کردن تمام علوم وجود ندارد، گفت: بجای اینکه بخواهیم علوم انسانی را اسلامی کنیم، باید دست به تولید علم با منطق و چارچوب ایدئولوژیک خودمان بزنیم و تنها جایی که امکان چنین کاری را دارد حوزههای علمیه است و در این مسیر، چشم امید ما به تمام طلاب جوانی است که پیشینه تاریخی را به عنوان سرمایه پیش روی خود دارند.
دیگر سخنران این مراسم، حجتالاسلام والمسمین جواد محدثی، نویسنده و پژوهشگر حوزههای علمیه بود که در سخنانی اظهار داشت: قلم و نگارش از جمله ابزارهای بسیار تأثیرگذار در جامعه است و باید دقت کنیم که علیرغم پیشرفتهای نوین اجتماع در زمینه نگارش از اهمیت کار قلم غافل نباشیم.
وی در ادامه صحبتهای خود به جنبههای مختلف لازم برای امر نویسندگی اشاره کرد و ادامه داد: برای نویسنده شدن، فرد باید اوصاف اولیهای دارا باشد که اخلاق تألیف و نگارش از مهمترین این موارد است که به جنبههای مهارتی و انسانی نویسنده مربوط میشود.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام ابوذر دهقانی، دبیر پنجمین جشنواره استانی علامه حلی(ره) اصفهان، گزارشی از روند ارزیابی آثار دریافتی در این دوره ارائه کرد و گفت: یکی از اهداف جشنواره پنجم استانی، ارتقای کیفی طلاب جوان از طریق برگزاری کارگاههای پژوهشی است که در این دوره کارگاههای متعدد پژوهشی و علمی پژوهشی در حوزههای خواهران و برادران برگزار شد.
وی افزود: امسال حوزه علمیه استان اصفهان موفق به برگزاری جشنواره مدرسهای علامه حلی در 5 مدرسه علمیه برادارن و 5 مدرسه علمیه شاخص خواهران شد که نفرات برتر آن در همان مدرسه مورد تقدیر قرار گرفتند.
گفتنی است در پنجمین جشنواره علامه حلی(ره) استان اصفهان، از مجموع 1437 اثر دریافتی، 635 اثر توسط طلاب برادر و 802 اثر توسط طلاب خواهر ارسال شده بود که پس از ارزیابی این آثار، شش اثر از طلاب برادر و 9 اثر از طلاب خواهر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد. همچنین 6 اثر طلاب برادر و 24 اثر طلاب خواهر نیز به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.