به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه به نقل از ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین عباس الهی گفت: در این مجتمع بیش از 700 نفر فارغالتحصیل شده و 500 طلبه نیز شاغل به تحصیل هستند و در مقاطع مختلف تحصیل میکنند.
وی با اشاره به نیاز طلاب به موضوع برای نوشتن پایاننامه، تحقیق پایانی، مقاله و … تصریح کرد: همین مسئله باعث شد تا به اجرای این طرح بپردازیم و تاکنون موضوعات زیادی نیز جمعآوری شده است.
الهی با بیان اینکه موضوعات در بخشهای مختلف دستهبندی شده است اظهار کرد: این طرح با همکاری مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدی(عج) در موضوعات میانرشتهای مانند قرآن و مدیریت، قرآن و بهداشت روان، قرآن و نجوم و … نیز در حال اجراست و موضوعات میانرشتهای جمعآوری میشوند.
عضو گروه تفسیر مدرسه عالی قرآن ادامه داد: بخش دیگری از این موضوعات شامل موضوعات پیشنهادی پایاننامه و تحقیق پایانی در تفسیر قرآن است و قسم سوم نیز موضوعات قرآنپژوهی است که با همکاری انجمن قرآنپژوهی حوزه و معاونت پژوهش حوزه در حال جمعآوری و دستهبندی است.
اولویتسنجی در پژوهشهای قرآنی
وی افزود: اولویتسنجی در موضوعات علوم قرآنی و تفسیر یکی دیگر از کارهایی است که توسط گروه تفسیر انجام شده و در قالب اولویت یکم تا سوم دستهبندی شده که به طور مثال بررسی تاریخی جایگاه علوم قرآنی از زمان پیامبر(ص) تاکنون و عوامل موثر در تدوین تاریخ قرآن نسبت به موضوع بررسی تطبیقی نقش خلیفه اول در جمعآوری قرآن اولویت کمتری دارند.
الهی با بیان اینکه این موضوعات در قالب چهار فایل؛ موضوعات پژوهش، موضوعات پیشنهادی پایاننامه، موضوعات پیشنهادی قرآنپژوهی و موضوعات گزینششده قرآنپژوهی جمعآوری شده است، گفت: این موضوعات برای محققان در تالیف کتاب، مقاله، پایاننامه، تحقیق پایانی و … قابل بهرهبرداری است.
جمعآوری هزار موضوع
وی عنوان کرد: طرح موضوعشناسی همچنان ادامه دارد و عناوین آن در بخشهای یادشده به حدود هزار موضوع رسیده است.
الهی بیان کرد: یکی دیگر از کارهایی که در این زمینه شده است، ارایه موضوعات در قالب بررسی تطبیقی از منظر فریقین است که عمده آنها میتواند نقش موثری در تقریب مذاهب اسلامی داشته باشد.