به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛ حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که فضای مجازی بر خلاف نامش یک واقعیت است، اظهار داشت: امروزه اندیشه ها در فضای مجازی ایجاد می شوند و حتی امکان توسعه علمی در فضای مجازی نیز وجود دارد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شبهات و منفی بافی ها امروزه در فضای مجازی ایجاد می شوند و این فضا تأثیرات فراوانی در عالم واقعی دارد و با هر پدیده ای حتی نسبت به دین ارتباط برقرار کرده است به گونه ای که افراد فراوانی انتخاب دین و داوری در زمینه دین حقیقی را در فضای مجازی انجام می دهند.
وی با تأکید بر این که فضای مجازی یک پدیده حاشیه ای نیست، گفت: امروزه فضای مجازی بسیار اهمیت دارد و افراد فراوانی به سمت آن گرایش پیدا کرده اند؛ ارتباطات اجتماعی نیز به سبب فضای مجازی در حال افزایش است بنابراین فضای مجازی را باید جدی گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر آشنایی روحانیت با فضای مجازی بیان داشت: از آنجا که روحانیت وظیفه حفظ، تقویت و افزایش ایمان دینی را برعهده دارد و با توجه به ویژگیهای فضای مجازی، رهبر معظم انقلاب حضور روحانیت در فضای مجازی را توصیه کرده اند و می توان گفت اگر روحانیت در فضای مجازی حضور پیدا نکند دین منزوی خواهد شد.
وی اضافه کرد: فضای مجازی بزرگترین تریبون و فرصت تبلیغ دین است؛ اگر روحانیت قصد مبارزه با نقشه ها و شبهات دین زدایی را دارد باید لحظه به لحظه در فضای مجازی حضور داشته باشد؛ در غیر این صورت شخصی که در فضای مجازی حضور ندارد ادبیاتی به دور از ادبیات نسل حاضر خواهد داشت.
حجت السلام و المسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: شبکه ها و شیوه های مختلفی در فضای مجازی وجود دارد که هم می توانند موجب فساد و هم جایگاهی برای ناب ترین معرفت ها باشند بنابر این ایجاد سیاست هایی برای دوری از گزند فضای مجازی ضروری است.
وی با بیان این که حوزه علمیه در زمینه استقاده از فضای مجازی در برخی موارد موفق بوده است، گفت: استفاده از خبرگزاری ها و سایت های علمی از موفقیت های حوزه علمیه در استفاده از فضای مجازی است که البته در این زمینه انتقاداتی نیز وجود دارد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اضافه کرد: فضای مجازی فقط برای انتقال اخبار نیست بلکه گفت و گوی زنده از موارد استفاده از فضای مجازی محسوب می شود که چنین فرصتی را نباید از دست داد؛ در زمینه پژوهش در فضای مجازی حتی تعریفی ارائه نشده است.
وی ارتباط حوزه علمیه با افراد خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: متأسفانه حوزه علمیه نتوانسته است در حد مطلوب چنین ارتباطی را برقرار کند و ایجاد خبرگزاری با زبان های مختلف دارای کمترین سهم در ارتباطات است؛ برخی اندیشه ها در شبکه های مجازی ایجاد می شوند که متأسفانه برخی حوزیان از آن دوری می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با تأکید بر این که فضای مجازی باید در سبد زندگی علمی قرار گیرد، گفت: قرار گرفتن بخشی از تکالیف طلاب در فضای مجازی ضروری است و این فضا برای دین مداران یک فرصت و نوعی وسیله برای ارتبط و گفت و گو با افراد مختلف است./