بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

  • خانه
  • |
  • اخبار معاونت
  • |
  • دیدار رئیس مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات با معاون پژوهش حوزه های علمیه

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین رضایی مهر به ارائه گزارشی از تاریخچه تأسیس این مرکز پرداخت، وی در این باره اظهار داشت: مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه علمیه قم در سال 1387 براساس مصوبه شورای علمی مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی تشکیل و دو سال بعد به مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات تغییر نام داد.

وی ادامه داد: پس از دیدار گروه های علمی و اعضای مرکز با مقام معظم رهبری و تایید و تشویق معظم له مبنی بر ادامه کار و اهتمام به بحث پاسخ گویی به شبهات روز جامعه و تحقیق و شبهه یابی، باعث شد کل مجموعه با توان بیش از پیش در این راه گام بردارد.

رئیس مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه علمیه قم در ادامه گزارشی از فعالیت های این مرکز ارائه کرد و ابراز داشت: از جمله فعالیت های این مرکز؛ برگزاری نشست های نقد و پاسخ گویی است که هم اکنون به استانها واگذار شده و در قم به امور محتوایی پرداخته می شود و ماحصل آن از طریق CD، کتاب  و سایت اطلاع رسانی مرکز در اختیار پژوهشگران و عموم کاربران قرار می گیرد.

حجت الاسلام رضایی مهر افزود: در این راستا پس از شبهه یابی و شبهه شناسی و طبقه بندی آنها، در 8 گروه علمی توسط کارشناسان ذبده پاسخ داده می شود.

وی در ادامه اضافه کرد: در بخش شبهات مطرح شده در مطبوعات نیز فعالیت گسترده ای  در این مرکز صورت گرفته است.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی معاون پژوهش حوزه های علمیه با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در این مرکز خواستار ارائه طرحی جهت تاسیس یک رشته درسی و یا چند واحد درسی در حوزه های علمیه شد.

وی در ادامه به بیان راهکارهایی جهت بهبود وضعیت این مرکز پرداخت و اظهار داشت: جهت افزایش کارایی این مرکز لازم است ابتدا صفی یا ستادی بودن فعالیت های مرکز تبیین شده و مسیر شبهه یابی و پاسخ گویی به شبهات نیز کاملا مشخص شود که این کار از سه طریق امکان پذیر است:

1.   ارائه شبهات یافت شده در سطح پژوهشکده ها و مراکز پژوهشی قوی و سپس جمع آوری پاسخ های داده شده و اطلاع رسانی آنها از سوی مرکز

2.   ایجاد گروه های تخصصی در مراکز که کل کار شبهه یابی و پاسخ به آن از ابتدا تا انتها را انجام دهند.

حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی در ادامه اضافه کرد: البته تشخیص اینکه کدام یک به نفع نظام ساختاری و اداری مرکز پاسخگویی به شبهات است و نیازهای جامعه را بهتر می تواند مرتفع کند نیاز به کار کارشناسی دارد.

معاون پژوهش حوزه های علمیه افزایش توان علمی و اجرایی این مرکز را زمینه ساز ایجاد پژوهشگاه پاسخ گویی دانست و متذکر شد: به نظر می رسد می توان با یک اولویت گذاری و کارسنجی مناسب در راستای شرح وظایف مرکز مدیریت حوزه های علمیه در ساختار موجود، این مرکز قابلیت ارتقا به یک پژوهشگاه پاسخ گویی به شبهات را نیز خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *