به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛ در این پیش کرسی که با مجوز رسمی «کمیسیون کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره» وابسته به شورای اعطای مجوزهای علمی برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین قائینی به ارائه مباحث خود پرداخت.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام و المسلمین اسلامی دبیر علمی نشست، با بیان اهمیت نظریه پردازی و تاثیر آن در ایجاد تحول در علوم، افزود: نظریه، انسجام بخش آرای علمی است و به تاثیرات و لوازم آن باید پرداخته شود؛ آنچه همیشه از نظریه پردازان خواسته می شود این است که، پیش فرض ها، تعبیر از نظریه، مفاد از نظریه و هرجای از علم که این نظریه به آن ارتباط پیدا می کند مشخص شود.
وی افزود: خود نظریه نیز باید ادله اثبات کننده کافی داشته باشد؛ سوای این مساله، نوآوری در هر نظریه باید مشخص باشد؛ اگر دیگران نیز این مطلب را به نوعی دیگر بیان کرده اند باید این تفاوت ها به طور شفاف بیان شود.
این محقق حوزوی ادامه داد: مقدمات، مبانی، اجزا، مقومات، آثار و لوازم هر نظریه باید بیان شود و اعتبار و جنبه نوآوری هر نظریه با اعتبار جمع همه این عوامل است که یک نظریه پرداز باید همه این عوامل را با خود داشته باشد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین قائنی به عنوان نظریه پرداز این نشست به ارائه مباحث خود پرداخت و سپس در ادامه حجج اسلام والمسلمین عندلیب و نجفی بستان به عنوان ناقد نظریه، ضمن تعریف و تمجید از این نظریه، به ارائه مباحث خود جهت رفع اشکالات آن پرداختند.
در پایان این نشست حجت الاسلام و المسلمین شب زنده دار داور این نشست ضمن تحسین این نظریه خواستار توجه نظریه پرداز به نکات و اشکالات ناقدین محترم بحث شد.