معاون پژوهش حوزه در مراسم افتتاحیه سالن سه منظوره کتابخانه مدرسه فیضیه با اشاره به ضرورت پشتیبانی از پژوهشگران حوزوی اظهار داشت: حوزه پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای پژوهشی و پژوهشگران از مهمترین زیرساخت های لازم در امر تولید دانش به شمار میآید.
حجت الاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: با توجه به تکنیکها و تکنولوژی که در اختیار داریم باید پژوهش حوزویان به سوی هر پدیدهای که در خدمت جهتگیری بشریت در راستای معنویت، خداجویی و کمال است پیش رود.
وی افزود: نگاه و راهبردی که در مجموعه پژوهش حوزه وجود دارد این است که با نگاهی تازه به پدیده اطلاعرسانی علمی و پژوهشی بپردازیم و فرصتهای بیشتری را در اختیار محققان قرار دهیم و با کمک و مساعدت از محققانی که دارای توان علمی و صاحب مهارت و روش هستند روند پژوهش را تقویت و سرعت آن را افزایش دهیم.
معاون پژوهش حوزه تصریح کرد: باید امکاناتی چون دستیاران پژوهش، اطلاعرسانیهای لازم و پروندههای پژوهشی را به سادگی در اختیار محققان قرار دهیم تا بتوانند توان و مهارت خود را در راستای پاسخ گویی به نیاز ها به کار گیرند.
وی با اشاره به افتتاح سالنی برای مطالعه محققین بیان داشت: این سالن تحقیق، یکی از کار هایی است که در این راستا صورت گرفته است، البته مسئولیت امور کتابخانه های حوزه های علمیه حدود 6 ماه قبل به معاونت پژوهش واگذار شده است و برای اینکه ساماندهی بهتر و مناسبتری در کتابخانه های حوزه های علمیه پدید آید، طرح جامع ساماندهی امور کتابخانه ها و مراکز اسناد علمی حوزه های علمیه را پیشنهاد داده ایم که در حال بررسی است که بعد از تصویب به عنوان دستور العمل معاونت پژوهش، اجرایی خواهد شد.
وی گفت: بر این اساس اگر امکانات لازم فراهم شود، در صدد ایجاد مرکز اسناد و مدارک علمی حوزه هستیم که طرح اولیه آن تدوین شده است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد با اشاره به جزییات طرح مرکز اسناد و مدارک علمی حوزه افزود: در این طرح، کتابخانههای واحدهای آموزشی، واحدهای پژوهشی حوزههای علمیه، کتابخانههای استانی و کتابخانه های ملی حوزه های علمیه تاسیس خواهد شد.
وی تصریح کرد: واحدهای آموزشی حوزه علمیه به کتابخانههای سطوح 1، 2 ، 3 و کتابخانههای مراکز تخصصی حوزههای علمیه طبقهبندی شدهاند که با حمایت جدی مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دستگاههای ملی همچون شورای امور کتابخانههای کشور، و کتابخانههای ملی کشور اجرایی خواهد شد.