به گزارش روابط عمومي معاونت پژوهش حوزههاي علميه؛ در ديدار جمعي از مديران و مسئولان اين معاونت با دبير شوراي عالي حوزههاي علميه؛ گزارشي از فعاليتها ، دستاوردها و برنامههاي معاونت پژوهش حوزه هاي علميه ارائه گرديد.
در اين ديدار كه روز سه شنبه 10 اسفند ماه سال جاري در دبيرخانه شوراي عالي حوزه برگزار شد، آيتا… يزدي با ابراز خرسندي از گزارش ارائه شده اظهار داشتند: توجهي كه در حوزه نسبت به پژوهش صورت گرفته مايه خوشحالي است و بايد به تدريج توسعه يابد. ايشان با بیان این که حوزه باید در مسیر مطلوب و صحیح پژوهشها پیش برود، افزودند: باید در این مسیر روح پژوهشگری را حفظ کرد.نباید روح پژوهشگری حوزه و مبانی اصلی آن تغییر کند، اما باید نحوه راهیابی و بررسی آنها با شرایط زمان و ابزارهای روز هماهنگ باشد؛ زیرا این امر به پژوهشها بسیار کمک خواهد کرد.
ايشان با اشاره به تدوين نقشه راه توليد دانش ديني در حوزه گفتند: در تدوين اين نقشه، ابتدا مشخص كردن مأموريتها بسيار مهم است كه در اين صورت نقشه راه از جامعيت بيشتري برخوردار خواهد شد. آيتا… يزدي افزودند : شوراي عالي حوزههاي علميه ضرورت هر برنامهاي را كه تشخيص دهد، بودجه مورد نياز آن را به هر نحوي فراهم ميكند . بنابراين معاونتها و مسئولان بايد برنامههايي كه ضرورت دارد را مشخص نمايند.
بنابرگزارش روابط عمومي معاونت پژوهش حوزههاي علميه؛ در اين ديدار معاون پژوهش حوزه هاي علميه با ارائه گزارشی از وظایف و روند فعالیتها و برنامههای معاونت اظهار داشت: با توجه به تجارب گذشته معاونت و مشورت با کارشناسان و استفاده از ظرفیت خود معاونت، ماموریتهای اصلی را معین و آنها را محور و معیار فعالیتها قرار دادیم؛ به طوری که در سال گذشته به 8 محور اساسی رسیدیم که آنها را در سه گروه دستهبندی کردیم.
حجتالاسلام والمسلمین عماد ، تدوین نقشه جامع راه تولید دانش دینی، که با آن مؤلفههایی چون جهت تولید دانش دینی، سرعت آن و اهتمام به کیفیت و عرصه دانش مشخص میشود، را اولویت کلیدی و اصلی بر شمرد
وي با بیان این که برای داشتن یک نقشه راه، اولین کار این است که بدانیم در شاخصههای علمی کجا هستیم، گفت: در حوزههای اقتصاد اسلامی کلام اسلامی، روانشناسی اسلامی، قرآن و… فعالیتهایی انجام شده است، در 16 حوزه دانش دینی، نیازسنجی انجام شده و 11 طرح نیازسنجی به انعقاد قرار داد رسیده است