بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهش بایستی هم برای رسیدن به اوج قلّه‌ی علم و ایجاد مرجعیّت علمی و هم باید برای حلّ مسائل جاری کشور باشد. مقام معظم رهبری

به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛ حسین زحمتکش زنجانی، دبیر علمی جشنواره پژوهشی علامه شعرانی(ره)، از برگزاری دومین جشنواره علامه شعرانی(ره)، از ابتدای خرداد امسال خبر داد.

زحمتکش زنجانی همچنین عنوان کرد: مراسم اختتامیه جشنواره و تقدیر از برگزیدگان، در آذر ماه سال جاری، همزمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد. ما در این دوره با تنوّع قالب آثار نسبت به سال گذشته مواجه هستیم.

وی افزود: بر خلاف دوره قبل که جشنواره تنها به مقاله اختصاص داشت، در این دوره، کتاب، پایان‌نامه، تقریر، متن درسی، طرح‌نامه و ایده پژوهشی نیز علاوه بر مقاله، به قالب‌های جشنواره افزوده شده است.
بر این اساس، اساتید حوزة علمیة تهران، کادر رسمی مدارس علمیه، اعم از مدیر و معاونان، و نیز طلاب شاغل به تحصیل در پایه 9 و بالاتر، که به لحاظ سنّی، شرایط حضور در جشنواره علامه حلی(ره) را ندارند، مطابق با شرایط ذیل می‌توانند در جشنواره شرکت کنند:
شرکت در جشنواره
– اساتیدی که در حوزة علمیه استان تهران، به تدریس دروس رسمی یا غیررسمی می‌پردازند، اعم از این‌که دارای کد استادی باشند یا نباشند، می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.
– اساتیدی که کد استادی ندارند، ضروری است پس از کسب رتبه، نسبت به دریافت «گواهی اشتغال به تدریس» از مدرسه‌ای که در آن به تدریس می‌پردازد، و تحویل آن به دبیرخانة جشنواره اقدام نمایند.
– اساتیدی که حداکثر در سال تحصیلی جاری و دو سالِ پیش از آن، تدریس نداشته‌اند، نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند. این افراد، ضروری است پس از کسب رتبه، نسبت به دریافت «گواهی اشتغال به تدریس» از مدرسه‌ای که سابقاً در آن به تدریس پرداخته‌اند، و تحویل آن به دبیرخانة جشنواره اقدام نمایند.
– در ضمن کادر رسمی مدارس علمیه (مدیر و معاونان) و نیز طلاب شاغل به تحصیل در پایه 9 و بالاتر، که به لحاظ سِنّی، شرایط حضور در جشنواره علامه حلی(ره) را ندارند، می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.
محورها
1- فرهنگ و معارف اسلامی، اخلاق و تربیت، سبک زندگی اسلامی؛
2- علوم قرآن و حدیث؛
3- فقه و اصول، حقوق اسلامی؛
4- منطق، فلسفه و عرفان اسلامی؛
5- کلام، ادیان و مذاهب؛
6- تاریخ و سیره (مطالعات تاریخی در زمینة انبیاء، اسلام، مسلمین و جوامع اسلامی)؛
7- علوم انسانی و اجتماعی با رویکرد دینی؛
8- ادبیات، هنر و رسانة دینی؛
9- مطالعات حوزه‌شناسی (پژوهش‌های تاریخی و روش‏شناختی در زمینة آموزش، پژوهش، تهذیب، تبلیغ، مدیریت و… در حوزه‏های علمیه)؛
10- مطالعات انقلاب اسلامی (اندیشة سیاسی، علل و ریشه‌ها، زمینه‌ها، پیامدها، شخصیت‌شناسی، جریان‌شناسی، دشمن‌شناسی، آینده‌پژوهی و…).
قالب آثار
1- مقاله
2- کتاب
3- پایان‌نامه
4- تقریر
5- متن درسی
6- طرح‌نامه
7- ایده پژوهشی
شرایط آثار
– هر یک از قالب‌های مقاله، کتاب و پایان‌نامه می‌تواند تألیف و یا ترجمه باشد.
– در آثار ترجمه، ارسال متن اصلی اثر، الزامی است.
– مقالات ترجمه چنان‌چه همراه با تحلیل و نقد باشند، از امتیاز ویژه برخوردار خواهند شد.
– در این دوره از جشنواره، تصحیح نیز پذیرفته می‌شود.
– تصحیح و احیای نسخه خطی، لازم است همراه با مقدمه تحقیقی، توضیحات دقیق و اشاره به نسخه‌بدل‌ها باشد.
ثبت‌نام و ارسال اثر
– مهلت ارسال آثار: اول خرداد تا آخر شهریور 1395
– مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان: آذر 1395 (همزمان با هفته پژوهش)
– هر فرد حداکثر می‌تواند در مجموع، پنج اثر به جشنواره ارسال کند.
– آثاری که در دوره قبل، به عنوان آثار برتر معرفی شده‌اند، نمی‌توانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند. البته صاحبان این آثار می‌توانند با آثار دیگری، در جشنواره حضور داشته باشند.
– ارسال مجدّد آثاری که در دوره‏ قبل شرکت کرده و پذیرفته نشده‏‌اند، به شرط آن‌که نویسنده حداقل 60% در ظاهر و محتوای اثر، تغییر ایجاد کند، بلامانع است.
– ارسال آثار مشترک، به شرط آن‌که حداقل یکی از نویسندگان، شرایط حضور در جشنواره را داشته باشد، بلامانع است. البته در این صورت، چنان‌چه اثر، به عنوان اثر برتر معرفی شود، امتیاز اثر، به فرد یا افرادی تعلّق می‌گیرد که دارای شرایط حضور در جشنواره باشند.
– ارسال آثار صرفاً به صورت فایل word و همراه با ثبت‌نام اینترنتی در سامانة معاونت پژوهش حوزة علمیة استان تهران، به نشانی pajoohesh.howzehtehran.com امکان‌پذیر است. در صورتی که امکان تایپ و ارسال اینترنتیِ فایل اثر برای فرد وجود ندارد، نویسنده می‌تواند اثر خود را به صورت خوش‌خط و خوانا، تحریر کرده و آن را حضوراً و یا با پست سفارشی به دبیرخانة جشنواره تحویل دهد.
ایمیل جشنواره: j.sharani@yahoo.com
* لازم به ذکر است آئین‌نامه جشنواره و نیز ضمائم مربوطه، در آینده‌ای نزدیک، در پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت پژوهش، قرار خواهد گرفت.
لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 77488900 – داخلی 402 تماس حاصل فرمایید.
نشانی دبیرخانه: تهران، خیابان پیروزی، خیابان دوم نیروهوایی، فرعی 31/2، پلاک 25
صندوق پستی: 145-17385
تلفن: 77488900 – داخلی 402

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *