این مرجع تقلید تاکید کردند: اگر روحانی واجد این شرایط باشد در جامعه مورد تکریم و تعظیم قرار میگیرد و الا جایگاه خود را در بین مردم از دست خواهد داد.
معظم له تصریح کردند: وقتی طلبه میتواند در جامعه مؤثر باشد که مردم او را قبول داشته باشند و الا نمیتواند کاری انجام بدهد و در نشر معارف الهی مؤفق نخواهد بود.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی با تکیه بر این استدلال از طلبهها خواستند تلاش کنند تا اموری را که مورد رضایت خداوند و سفارش معصومین (علیهمالسلام) است و مردم نیز همینها را از این قشر توقع دارند؛ به درستی انجام بدهند.
معظم له تاکید کردند: طلبه باید تلاش کند با مردم فاصله نداشته باشد. گاهی مواردی پیش میآید که خواسته ما با خواسته مردم متفاوت است، ما باید در کنار مردم قرار بگیریم، چرا که با همین مردم میخواهیم دین خدا را اجرا کنیم. باید در این مسیر از خداوند متعال و اولیای الهی هم کمک بگیریم.
ایشان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات اخیر حوزه های علمیه از تلاش های آیت الله اعرافی تقدیر کرد و گفت: اینکه حوزه امروز در ابواب فقهی جدید، مسائل مستحدثه در حال برنامه ریزی و ورود می باشد، اقدام بسیار ارزشمند و بجایی است، چرا که امروز حوزه بیش از پیش باید پاسخگو مطالبات دینی مردم باشد.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی فرمودند: اگر فقه در امور اجتماعی دارای نواقصی است نه به این علت است که فقه ناکارآمد است بلکه به این دلیل است که ما روی آن کار نکرده ایم. چرا که موقعیت آن پیش نیامده بود و الان میتوان با استناد به قرآن و سیره نبی اکرم و ائمه هدی علیهم السلام به این موضوعات پرداخت.