بسم الله الرحمن الرحیم

شعار هفته: پژوهش، پایگاه علمی و تبلیغ تهاجمی

به گزارش اداره اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه، پژوهش مبنای توسعه کمی و کیفی کشورها در جهان معاصر به شمار می‌رود. در حوزه‌‎های علمی و دینی نیز توسعه معرفت دینی مرهون تلاش‌های اجتهادی و معرفتی عالمان و اندیشمندان در طول تاریخ سرافرازانه حوزه‌های علمیه است.

حوزه‌های علمیه متولی معرفت دینی جوامع اسلامی و شیعی قلمداد می‌شوند. این نهاد ارزشمند و تاریخی که مسئولیت گسترش و توسعه‌ی معرفت دینی را بر عهده داشته، به خوبی از پژوهش و فعالیت‌های پژوهشی برای ایفای نقش خود بهره برده است. در راستای کنش به‌هنگام در برابر مقتضیات جهان کنونی باید همگام با پیشرفت و توسعه‌ی جهانی، معرفت دینی نیز گسترش یابد.

 گسترش و توسعه متناسب و مطلوب پژوهش‌های دینی مستلزم معیارمندی و استانداردسازی آن‌هاست. به همین منظور معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه، طرح «استانداردسازی نظام پژوهش حوزه‌های علیمه» را در دستور کار خود قرار داده است.

با هدف اجرای طرح فوق گروه استاندارد‌سازی پژوهش تأسیس شد تا بتواند با انجام مطالعات کتابخانه‌ای، مطالعات میدانی‌ استفاده از صاحب‌نظران حوزه‌های علمیه، کارشناسان حوزه‌ی مطالعات دینی و اساتید فن پژوهش، به استانداردسازی نظام پژوهش و مولفه‌های آن همت گمارد.

نخستین گام با تعریف «پژوهش» آغاز و به تدوین سند تعریف پژوهش و مصادیق آن انجامید. این سند در شناسائی پژوهشگران، اعتباربخشی به مراکز پژوهشی، ارتقاء پژوهشگران و مراکز پژوهشی و نیز حمایت از آنان کاربرد دارد. گام‌های بعدی در راستای تدوین اسناد تعریف پژوهشگر، تعریف فرایند عمومی پژوهش، تعریف فرایند تخصصی پژوهش، و نیز تعریف دیگر واژگان و مولفه‌های نظام پژوهشی حوزه‌های علمیه تداوم خواهد یافت.

برای دانلود فایل Pdf سند تعریف پژوهش اینجا کلیک کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *